absinthe

(redirected from Absenta)
Also found in: Dictionary, Thesaurus, Encyclopedia.

ab·sinthe

(ab'sinth),
A liquor consisting of 60-75% ethanol flavored with absinthium, anise, fennel, and other herbs, long banned in the U.S. and some other countries because of its toxic effects and addictiveness. The active principle is thujone (q.v.).
A distilled, anise-flavoured, highly alcoholic (45%–74%) spirit derived from herbs, including the flowers and leaves of the herb Artemisia absinthium, commonly referred to as 'absinthe'

ab·sinthe

(ab'sinth)
1. A woody European herb (Artemisia absinthium) formerly used as a flavoring agent, tonic, and vermifuge. The active principle is thujone (q.v.).
2. A liquor consisting of 60-75% ethanol flavored with absinthium, anise, fennel, and other herbs, long banned in the U.S. and some other countries because of its toxic effects and addictiveness.
Synonym(s): wormwood.

absinthe

, absinth (ab′sinth) [L. fr. Gr apsinthion, wormwood]
A liquor containing oil of wormwood, anise, and other herbs. It is highly toxic, esp. to the nervous system.
References in periodicals archive ?
El Romanticismo habia hecho del viaje y del exotismo una parte importante de su propuesta estetica y etica, la absenta venia a resumir e interpretar con variaciones esa propuesta.
El rito que implicaba la absenta contribuyo acaso a su popularidad: se servia una medida; se colocaba sobre el vaso una cuchara perforada; se ponia alli un terron de azucar; se vertia agua helada a traves del colador.
Tulburarea schizo-afectiva este exclusa prin absenta unei simptomatologii afective bine conturate.
Pentru modernii moderati, liberalii si, a fortiori, pentru modernii radicali, socialistii, libertatea este inconceptibila in absenta egalitatii.
In viziuna lui, "Utopia" insemna "nicaieri", un loc care nu exista in nici o parte, o prezenta absenta, o realitate ireala.
Imposibilul nu este o posibilitate ci absenta acesteia, deci exista numai posibilul ca extensie a ceva existent prezent sau viitor.
Pe de o parte, ortorexia nervoasa constituie o perturbare a comportamentului alimentar, care, pe termen lung, este potential amenintatoare pentru sanatatea fizica prin diversele carente date de absenta unor principii alimentare, cat si pentru functionarea psihosociala, data de tendinta la izolare si de atitudinea critica si intoleranta fata de anturajul care nu impartaseste aceleasi opinii.
Argumentul a pari, prin analogie (26), se foloseste atunci cand ne confruntam cu absenta unei reguli care sa reglementeze o anumita situatie.
Pentru terapia sistemica, implicarea familiei este esentiala: daca nu se aplica abordarea familiala, creste numarul recaderilor, cresterea si maturizarea familiilor devenind, astfel, imposibila, iar in astfel de conditii, Clubul nu poate functiona in absenta familiilor.
Absenta unei calificari profesionale, de asemenea, poate conduce la savarsirea unor acte criminale din cauza aparitiei unor acte de frustrare, de inadaptare sociala.
In Europa Rasariteana, traditionalismul --miscari de idei aparuta la inceputul secolului al XX-lea--, in semn de rezistenta la modernizare si occidentalizare, profitand de absenta unei traditii teoretico-politice, a facut recurs, de asemenea, la morala, rezervandu-i insa un rol ambiguu.