primite

pri·mite

(prī'mīt),
The anterior member of a pair of gregarine gamonts in syzygy.
Mentioned in ?
References in periodicals archive ?
In judetul Arges nu s-au inregistrat niciun fel de incidente, candidaturile au fost primite cu simpatie, iar modul de desfasurare al alegerilor a starnit admiratia votantilor (38).
In judetul Ciuc candidaturile au fost primite cu simpatie din partea populatiei, iar alegerile s-au desfasurat in liniste, lasand o impresie placuta populatiei, acestea fiind catalogate de reprezentantul Garzii drept "primele alegeri facute in acest judet fara cearta, bauturi spirtoase si bataie" (48).
Din punctul meu de vedere, consideratiile exprimate in acest sens nu pot fi primite, si consider ca dispozitia constitutionala, desi formal stabileste doar o procedura de urmat pentru intrarea in vigoare a ordonantelor de urgenta, constituita din necesitatea intrunirii cumulative a doua conditii consecutive temporal, fara a consacra expessis verbis momentul concret al intrarii in vigoare al acestui tip de acte juridice, constituie o exceptie de la regula instituita constitutional prin art.
Toate sfaturile primite din partea prietenilor cei mai buni au fost foarte folositoare in orientarea si activitatea noastra" (7).
La alegerile din circumscriptiile pluralitare uninominale si in sistemele bipartidiste, legea cubica prevede ca daca voturile primite de catre cele doua partide se afla intr-un raport a : b, locurile pe care le vor avea se vor afla in urmatorul raport: a3 : b3.
Aceste precizari "linistitoare" trebuie insa primite cu precautie stiut fiind faptul ca retorica populista este pasibila de derapaje incontrolabile, facand imposibile actiunile coerente.